» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1335 / 1335
»
»»

iKst_ ::

Musashi je izjavil:

Lej, ti lahko pišeš o materialih kar hočeš ampak moji občutki so takšni. Okolje, še posebej sedeži delujejo plastično. Mene res malo boli ali je filc v stranskih žepih ali ni, tja pa res ne gledam, ampak ko se vsedeš v Teslo je še zmeraj takšnen plastičen občutek, kot je vedno bil v vseh ameriških avtih, ki sem jih do sedaj vozil. Tudi Teslino "usnje" ni na nivoju evropskih premium znamk. Niti približno. Ja sej ne rečem, cena je druga. Ampak tudi v Tesli S ni občutka premium evropskega razreda.

Saj nisem napisal, da nimaš takšnega občutka. Samo zanimivo se mi zdi, da se ti notranjost v bolj plastičnem avtomobilu zdi bolj "premium".

Meni se zdi npr. grozno, ko v predal na vratih spravim kakšno stvar, pa se vozi po predalu in ropota kot nora. Definitivno mi to ne daje premium občutka. Ampak ljudje smo različni.

Musashi ::

no v stranskih vratih imam samo neropotajoče stvari, varnostni jopič, mogoče zložljiv dežnik in to je to... Tako da, če je tebi filc v vratnih predalih višek premiuma pa naj ti bo ;))

Gregor P ::

Če je nekdo prej vozil Zastavo, potem pa Dacio ipd. in nato prešel na Teslo, potem povsem razumem, da se mu to zdi premium. :P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Musashi je izjavil:

no v stranskih vratih imam samo neropotajoče stvari, varnostni jopič, mogoče zložljiv dežnik in to je to... Tako da, če je tebi filc v vratnih predalih višek premiuma pa naj ti bo ;))

Ne, filc v vratih ni višek premiuma. Nasprotno. To se mi zdi nekaj povsem osnovnega, kar bi moralo biti v avtomobilu premium znamke za 45-50 jurjev samoumevno. Dal sem le konkreten primer, da ne bomo samo o občutkih.

Kaj imaš ti spakirano v stranski žep je v resnici vseeno. Jaz samo poskušam razumeti od kje občutek kvalitete v Audiju ali BMWju. Govorim seveda o cenovno primerljivih avtomobilih, ne o full option vozilih s 30 jurji dodatne opreme.

Gregor P je izjavil:

Če je nekdo prej vozil Zastavo, potem pa Dacio ipd. in nato prešel na Teslo, potem povsem razumem, da se mu to zdi premium. :P

Osebno sicer nisem vozil ne Zastave ne Dacie. Pa tudi nikjer nisem napisal, da je Tesla premium.

Vidim pa, da je tukaj gor precej ljudi, ki slepo ponavljajo določene stvari, ker je pač moderno. Ko prosiš za podrobno razlago pa ni nekega pametnega odgovora.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Musashi ::

ti si res en vase zagledan, Tesla fanboyček...prav neokusno. Doma imam pol leta staro t3, in 10 let starega passata highline (takrat dal za novega 31k) pa je v passatu bolj premium občutek kot v Tesli. pa se lahko ti s svojim filcem v vratih na trepalnice postaviš. no ta tvoj kurčev filc ima tudi ljudsko vozilo passat. over and out. s povsem nekritičnimi fanboyi se mi res ne da.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Musashi ()

J.McLane ::

Liker je izjavil:

Alexius Heristalski je izjavil:

Vem, da je šla debata že v drugo smer, a bi vseeno omenil, da je Björn spravil dva otroška vozička v Insterja.

Ah, saj voziček sam po sebi ni problem (čeprav požre ~1/2 prtljažnika). Težava je potem še tisto kar rabiš "dodatno" - 3 potovalke, ena torba igrač, torba čevljev, torba za otroka (plenice, zdravila, kremice, ...) pozimi še par jaken, ipd ...
Grem za vikend k ženinim staršem in je prtljažnik poln do roba, no joke. Res da so sedeži še neuporabljeni, ampak na to se ne bi zanašal, ker je načeloma še en froc v planu, potem bo pa konec heca. In potem ko grem nazaj dejansko dobim še vrečo krompirja, vrečo zelenjave/mesa iz zmrzovalnika, ...
Cluster tjulnjov po francosko :)

Sem še enkrat pogledal, kaj je vse spravil v Insterja, glej od 4:50 dalje, "how about we fit microwave oven in here" :))

Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

codeMonkey ::

Pa ta filc je se v Skodi, res cudno da je Audi brez.

Musashi je izjavil:

ti si res en vase zagledan, Tesla fanboyček...prav neokusno. Doma imam pol leta staro t3, in 10 let starega passata highline (takrat dal za novega 31k) pa je v passatu bolj premium občutek kot v Tesli. pa se lahko ti s svojim filcem v vratih na trepalnice postaviš. no ta tvoj kurčev filc ima tudi ljudsko vozilo passat. over and out. s povsem nekritičnimi fanboyi se mi res ne da.

Od kje pa zdaj 10 let star Passat? Prej si omenjal Audije in BMWje.

Fanboy je samo vprašal kaj točno je tako premium na plastičnih vratih in plastični armaturki. Chill dude, ni treba, da te vsaka malenkost takole iztiri.

endelin ::

Audi novi q5 ima notri precej cheap feeling. Za 70k eur je res neokusno. A5 je boljši interior čeprav izgleda podobno.

Bmw 5 ma gole predale v vratih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Zimonem ::

iKst_ je izjavil:

Musashi je izjavil:

sam pri T3 pogrešam občutek solidnosti BMW ali Audi in občutek premium materialov. Saj Highland je dooosti bolje kot prejšnja ampak še vedno je občutek plastik-fantastik ameriškega avta...

No ja. Če se vsedeš v osnovno verzijo A5 ali bmw3, imaš okrog sebe precej več gole, trde plastike. Za Model 3 ne vem, ampak pri Model Y imaš vrata oblečena v blago ali usnje, armaturka je oblečena, notranjost žepov v vratih je obložena s filcem, skoraj nikjer ni trde plastike.

A5 npr. nima niti filca ali blaga v stranskih žepih, direkt trda plastika. BMW 3 je malo boljši, ampak definitivno ne na nivoju Tesle.

Potem madon vrž server v tisto špranjo, vzameš ven pa strakš. Po unih linah sesat je jeba.

ššš ::

billy ::

u zajebano tole videt...

Liker ::

Točno takšne stvari so razlog zakaj živ ne bom vozil avta, ki bi imel samo elektronske kljuke (ali pa mehanske skrite nekje u treh krasnih).

Veš kaj je tu zanimivo, zakaj si ljudje od znotraj niso odprli?

nejc_nejc ::

billy je izjavil:

No očitno se ni dalo.

billy je izjavil:

Verjetno niso našli skrite zasilne ročice da mehansko odpre vrata. Verjetno še vejo ne da obstaja še ena ročka.

Meni je bizarno da se dopušča to

Zgodovina sprememb…

Liker ::

Mogoče kljuke znotraj niso mehansko povezane in se ni dalo odpreti, ker je začetni LiPo požar skuril/zakuril kako pomembno elektroniko?

Saj pravim, če lahko avto odprem (in zunaj in notri) brez priklopljene 12V baterije, potem ga kupim, drugače ne.

Pa še to, avtomatski odklep pri nesreči je tipično vezan na airbage. Tu se niso sprožili ker je bil trg zelo blag, ograja pa je od spodaj predrla baterijo. Ali pa pač Kitajski dizajn (kar tudi ne bi presenečalo).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Liker ()

nejc_nejc ::

In kakšen je posledično ukrep?

To je potem problem kljuk znotraj in ne dizjan, torej da so potopne. S ima recimo spredaj zajlo na notranjo ročko in je vse mehansko.

kako pa je zadaj pa ne vem.

Vsi ti avti imajo ziher še "mehansko kljuko" znotraj. Težava je da je skrito nekje. Poglej si video kje se skriva pri cybertrucku. Če ne veš kje se nahaja jo ne boš našel tudi brez panike

Poglej si to:
https://www.tesla.com/ownersmanual/cybe...

:/ potniki zadaj morajo prebrati manualse lol

Zgodovina sprememb…

Genetic ::

billy je izjavil:

To je potem problem kljuk znotraj in ne dizjan, torej da so potopne. S ima recimo spredaj zajlo na notranjo ročko in je vse mehansko.

kako pa je zadaj pa ne vem.

Seveda je problem. Kako naj otrok, v školjki na zadnjem sedežu, odpre vrata? Starš pa je zunaj, in ne more odpreti vrat.

bm1973 ::

Razbiješ šipo...

Če imaš s čim...

bm1973 je izjavil:

Razbiješ šipo...

Če imaš s čim...

težko se boš potem skozi šipo not nagnil dovolj, da boš lahko odpel pas, ki je ponavadi nekje na sredini zadnje klopi. Lahko boš pa od znotraj odprl vrata, če imajo mehanični vzvod, ampak v paniki se marsikaj naredi "narobe", ne glede na dizajn.

jan_g ::

Liker je izjavil:

Točno takšne stvari so razlog zakaj živ ne bom vozil avta, ki bi imel samo elektronske kljuke (ali pa mehanske skrite nekje u treh krasnih).

V takih situacijah, ko se ne da odpreti zadnjih vrat, lahko pride prav tudi poklopni voznikov in/ali sovoznikov sedež. Tudi nekaj, kar bi bilo dobro v vseh vozilih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jan_g ()

Zadeve se ne projektirajo za en primer, ampak za splošno varnost.
««
1335 / 1335
»
»»